Annonsering på sociala medier (Paid Social)

- Ta din digitala närvaro till nästa nivå med hjälp av en sociala medier-konsult

Få fler kunder med annonsering på sociala medier

Vill du öka er synlighet på sociala medier? Jag kan hjälpa er med annonser som bygger varumärkesmedvetenhet eller mer konverteringsdrivande kampanjer. Med annonsering kan jag maximera det som fungerar bra för er på sociala medier, eller testa nya vägar och plocka in viktiga insikter. Genom noggrann planering och analys anpassar jag kampanjerna efter era mål och mätvärden.

Annonsering i “rätt” sociala medier​

Det finns många olika sociala medieplattformar, och nya tillkommer ständigt. Användarnas demografi och beteende skiljer sig åt mellan de olika nätverken. Som Paid Social-konsult kan jag hjälpa dig att välja rätt kanal för dina betalda aktiviteter. Jag kan hjälpa dig med annonsering på plattformar som Facebook, Instagram, LinkedIn, YouTube, TikTok och fler.

A/B-testning av kampanjer

Är du osäker på vilken målgruppsinriktning eller annonsinnehåll som passar bäst? A/B-testning kan ge svar på dessa frågor och samtidigt ge dig insikter att dela internt med kollegorna. Allt för att du ska få så mycket som möjligt ut av annonseringen och bygga vidare på.

Sociala medier-konsult

Behöver du hjälp med annonsering på sociala medier? Kontakta mig gärna så kan vi prata vidare om hur dina behov ser ut.

Boka ett möte?

Hör gärna av dig så kan vi prata vidare om hur ett samarbete kan se ut. Jag kan hjälpa till med rådgivning, strategi och annonsering i flera kanaler.

Frågor och svar av en Sociala medier-konsult

Kostnaden för att annonsera via Meta Ads (Facebook och Instagram) beror på flera faktorer. Exempelvis: kampanjmål, målgruppens storlek och relevans mot annonsinnehållet. Även konkurrensen spelar in. I min erfarenhet så kan klickpriserna (CPC) vara allt från 1-2 kr/klick i en starkt kampanj till upp mot 25 kr/klick. 

För att utvärdera kampanjens kvalitet och om klickpriserna är godkända, så behöver man även kolla på kvaliteten av trafiken man betalar för. Då kan det vara viktigt att se över vilken demografi som användarna klickat på annonserna har. Ibland kan vissa åldersgrupper/demografi ge bättre klickfrekvens (CTR) och CPC.

Ser vi på CPM (kostnad per tusen visningar) så kan den ofta hamna på 30 kr – 100 kr. Meta Ads är ofta en billigare kanal att annonsera i jämfört med exempelvis LinkedIn Ads.

Vilket kampanjmål du väljer i Meta Ads beror på flera faktorer, exempelvis var din målgrupp befinner sig i köpresan och vilken typ av annonsinnehåll du använder. Om du riktar dig mot en “kall” målgrupp med ett mer komplext erbjudande (annons) kan det vara svårt att få dem att konvertera. I sådana situationer är det inte rekommenderat att använda kampanjmålet “Konvertering”, även om det är ditt önskade resultat. Om Meta optimerar mot CPA (kostnad per konvertering) och inte ser några konverteringar, kan det leda till högre priser för CPC och CPM. Därför är det bättre att välja ett enklare kampanjmål för en kall målgrupp, såsom “Räckvidd” eller “Trafik”.

Om du däremot har en målgrupp som är närmre ett köpbeslut (exempelvis retargeting) eller säljer ett erbjudande (annons) som inte är en lika stor investering för användaren att konvertera för, så kan du välja kampanjmål för “Konvertering” eller “Försäljning”.

Jag har skapat och hanterat kampanjer i Meta Ads sedan 2016. Inom en rad olika branscher så som retail, utbildning, finans, hälsa, m.fl.

Det finns många bra anledningar till varför man bör lägga en del av sin marknadsbudget på annonsering i sociala medier. Först och främst för att det är i dessa kanaler som du ofta kan få stor spridning till en lägre CPM (kostnad per tusen visningar). Använd de sociala kanalerna för att skapa kännedom om eller stärka ert varumärke.

Vidare kan din trafik till webbplatsen öka även via andra kanaler som en följd av annonseringen. Exempelvis att du ser fler organiska sökningar efter ditt varumärke på Google.

Slutligen kan du också använda annonsering på sociala medier för att lära dig om din målgrupp. Vilka är det och vilket innehåll svarar de bäst på.

Hur annonserar man på Meta? Undvik dessa 7 vanliga misstag​

Hur annonserar man på Meta? Undvik dessa 7 vanliga misstag​

Metas annonsplattform uppdateras ständigt med nya funktioner och verktyg. Det är…