Sökmotormarknadsföring (SEM)

- Anlita en SEM-specialist med fokus på lönsamhet

Specialist på Google Ads

Som SEM-specialist navigerar jag dig genom den komplexa världen av Search Engine Marketing (SEM) för att maximera din synlighet och konverteringar online. Med skräddarsydda strategier på Google Ads så erbjuder jag målinriktade kampanjer som utvecklar din verksamhet. 

Utforska potentialen med resultatinriktad digital marknadsföring som ger direkt trafik till din webbplats!

Träffsäker annonsering i varje del av kundresan

I mitt arbete med att etablera och stärka närvaro online är Google ofta den kanal som jag ser på först. Det beror på att personer som aktivt googlar efter just ditt erbjudande är de mest benägna att konvertera när de väl hittar rätt. Det är därför viktigt att säkra synlighet för sökningar på Google där användaren är nära ett köpbeslut. Det kan göras med hjälp av sökkampanjer, där du köper annonsutrymme på viktiga sökord.

För att nå användare ännu tidigare i köpresan så kan sökkampanjer kompletteras med video- eller displayannonsering på YouTube eller utvalda webbplatser.

Genom att kombinera sökannonser, displayannonsering och remarketing ser jag till att din närvaro är stark vid varje steg av kundresan.

Vill du få hjälp med Google Ads?

Om du redan är igång med annonsering via Google Ads men funderar på att utveckla kampanjerna så kan jag göra en audit av annonskontot. Genomgången mynnar ut i en rapport och rekommendationer för utveckling. 

Om du vill ha mer hands-on hjälp med Google Ads så kan jag antingen göra ett jobb i projektform eller löpande upplägg.

Anlita mig som SEM-specialist

Kontakta mig för att diskutera hur vi kan skapa en framgångsrik SEM-strategi som passar din verksamhets behov och målsättning.

Audit av konto

Genomgång av ditt annonskonto för att identifiera ev. problem eller möjligheter för utveckling.
SEK 4800 från detta paketpris*
 • Audit av aktiva kampanjer
 • Rapport av kvalitet
 • Lista av åtgärder
 • Rekommendation för utveckling
AUDIT

SEM Uppstart

För dig som vill komma igång med annonsering via Google Ads (eller andra sökmotorer).
SEK 6300 från detta paketpris*
 • Sökordsanalys
 • Kampanjplan
 • Konfigurera kampanjer
 • Konverteringspunkter
KOM IGÅNG

Löpande upplägg

Jag jobbar gärna med löpande upplägg där vi bestämmer att antal timmar per månad.
SEK 900 per timme*
 • Löpande optimering
 • Utveckling av kampanjer
 • A/B-tester
 • Rapportering
LÖPANDE

Boka ett möte?

Hör gärna av dig så kan vi prata vidare om hur ett samarbete kan se ut. Jag kan hjälpa till med rådgivning, strategi och annonsering i flera kanaler.

Frågor och svar av en SEM-specialist

Första gången jag jobbat med SEM var 2015 för ett företag i San Diego som säljer telecom-lösningar mot privatpersoner. Där började jag bygga och hantera kampanjer i bl.a. Google Ads och Bing Ads.

Kostnaden för att annonsera på Google Ads beror på flera faktorer. Först och främst beror det på vilken kampanjtyp som det handlar om, så som annonser i söknätverket eller i displaynätverket. Sen beror det också på vilken typ av sökord eller placeringar som du väljer att synas på. Om det är mycket konkurrens på dessa.

För digitala annonser pratar man ofta om kostnader i form av CPC (cost-per-click). Du betalar alltså endast när en användare klickar på din annons. Innan du kör igång din annonsering kan du undersöka var klickkostnaderna ligger på för sökord som är intressanta för dig. Det kan handla allt från endast några kronor till högre belopp. Generellt är de dyrare CPC-nivåerna för sökord som har högre konkurrens där flera annonsörer är villiga att buda ett högre kostnad per klick. Sökord som är kopplade mer mot B2C är ofta billigare än sökord som tydligt handlar om B2B.

Man kan också välja att buda mot CPM istället. Vilket är “cost per mille” eller “kostnaden per tusen visningar”. Denna budgivning är vanlig för display-annonsering.

För e-handel brukar jag ofta rekommendera en kombination av kampanjer på både sök- och displaynätverket. Med framförallt fokus på synlighet med produktannonser (Google Shopping).

Absolut, Google Ads passar även bra för B2B, så länge man noga tänker kring sökintentionen för sökorden för att undvika sökningar från privatpersoner. Sökkampanjer för B2B är viktigt för att nå rätt personer vid rätt tillfälle.

Det beror på hur man definierar “resultat”. Däremot kan man relativt direkt börja få in resultat i form av trafik till webbplatsen.

Om man funderar på att börja med digital annonsering, så är Google Ads den kanal som jag rekommenderar att man börjar med. Där kan man säkra upp synlighet på sökningar på Google där användaren letar aktivt och kan vara närmst ett köpbeslut.

Att hantera ett Google Ads-konto kan vara både komplext och tidskrävande, beroende på erbjudande, webbplats och ambitionsnivå. Genom att anställa en SEM-specialist så blir dina kampanjer “rätt” uppbyggda från start, vilket långsiktigt ger bättre resultat och lägre klickkostnader. Bättre lönsamhet. Samtidigt som du får tid att göra annat.


Jag jobbar både direkt med företag som behöver hjälp med Google Ads, och som underkonsult till byråer.

SEM-specialister är experter på annonsering i sökmotorer, främst Google Ads. Alltså, vi skapar annonser som syns effektivt i Googles sökresultat (eller andra placeringar) där dina potentiella kunder letar efter ditt erbjudande eller spenderar tid.

Vi skapar strategier och kampanjer för sök, display och video för att maximera din synlighet och öka konverteringar på din webbplats.

Med teknisk expertis, kreativitet och analytisk skicklighet optimerar vi kontinuerligt dina kampanjer för bästa resultat.

Vill du ha fler kunder till din webbplats?

Anlita mig som en SEM-specialist!

Mätbara resultat som tar dig mot dina mål:

✅ Ökad Trafik
✅ Varumärkesbyggande synlighet
✅ Fler konverteringar
✅ Ökad försäljning