Annonsering för B2B

- Nå rätt personer i din B2B-marknadsföring genom att annonsera på LinkedIn

Utveckla er B2B-marknadsföring

Funderar du på att komma igång med annonsering på LinkedIn? Eller har du redan ett annonskonto men behöver hjälp med utveckling och hantering? Oavsett hur din situation ser ut så kan jag hjälpa dig med företagets betalda synlighet inom LinkedIn. Det kan handla om kampanjer för varumärkesmedvetenhet eller för att engagera och utbilda din målgrupp. Eller mer konverteringsdrivande kampanjer för att få in leads.

Fördelarna med att annonsera på LinkedIn

LinkedIn som annonsverktyg har flera stora fördelar som många andra plattformar inte kan mäta sig med när det kommer till just B2B. Vill du nå en målgrupp i deras professionella roll så är det LinkedIn som kan bidra med detta. Här kan man rikta in sina annonser mot utvalda jobbtitlar, branscher, specifika företag , mm. Det finns stora möjligheter för smart synlighet, och värdefulla insikter att samla in om din målgrupp.

Många funderar på vad det kostar att annonsera på LinkedIn. Som ett generellt svar på detta så är LinkedIn en dyrare plattform än flera andra vanliga verktyg. Med en mindre marknadsföringsbudget så kan det kännas lockande att kolla mer mot andra kanaler. Däremot så går man då miste om de stora möjligheterna för målgruppsinriktning som LinkedIn är som bäst för inom B2B. Det kan därför vara en bra idé at hellre jobba mer inriktad för LinkedIn, med specifikt utvalda jobbtitlar eller listor av företag som man vill nå. Sen låta övriga kanaler arbeta stöttande till synligheten inom LinkedIn.

ABM – Account Based Marketing

Det pratas en hel del om ABM inom B2B. Där ABM alltså är en mer inriktad typ av B2B-marknadsföring där man har valt ut ett få antal konton och därefter skräddarsyr kampanjer som ska passa just dessa företag. Om detta är en strategi som du vill använda så är LinkedIn ett mycket passande plattform för att nå ut till viktiga personer inom dina utvalda företag. I annonskonton kan du nämligen skapa listor av företag som du vill nå, för att sedan kombinera dessa med passande jobbtitlar eller funktioner som nyckelpersonerna har.

Anlita en LinkedIn-konsult

Behöver du hjälp att annonsera på LinkedIn? Kontakta mig gärna så kan vi prata vidare om hur dina behov ser ut.

Boka ett möte?

Hör gärna av dig så kan vi prata vidare om hur ett samarbete kan se ut. Jag kan hjälpa till med rådgivning, strategi och annonsering i flera kanaler.