SEM-konsult med fokus på lönsamhet.

SEM-konsult - Driv trafik och få nya kunder med Google Ads.

Letar du efter en SEM-konsult som kan hjälpa med Google Ads? Hör gärna av dig så kan vi prata vidare om hur ett samarbetet kan se ut – miranda@mirandastrand.com. Jag kan hjälpa dig med att komma igång med Google Ads eller rådgiva i ett befintligt annonskonto.

Redo att ta nästa steg digitalt?

[contact-form-7 id="629"]

Ta hjälp av en Google Ads-konsult.

Letar du efter en SEM-konsult? Eller funderar du på att hantera Google Ads på egen hand? Det är relativt lätt att komma igång med annonseringen och Googles support är hjälpsamma. Så varför anställa en SEM-konsult istället?

Kort och gott så beror det på din ambitionsnivå. I de fall som man bygger ett annonskonto och egentligen inte riktigt har tid att hantera det löpande, så finns stor risk att investeringen inte blir lönsam. Att det är relativt enkelt att komma igång med annonseringen betyder faktiskt inte att det är lika lätt att löpande hantera, förfina och se till att kvaliteten är god. Genom att anställa en SEM-konsult så blir dina kampanjer “rätt” uppbyggda från start, vilket långsiktigt ger bättre resultat och lägre klickkostnader. Bättre lönsamhet.

Varför anlita en frilansande SEM-konsult (eller byrå) för att hantera din sökordsmarknadsföring?

Maximerad lönsamhet.

Erfarna SEM-konsulter kan strategier och detaljer som tar annonseringen till nästa nivå.

Tid att göra det du är bäst på.

Branscher som är mycket konkurrensutsatta och där toppositionerna på Google är av extra vikt att ta, innebär ofta ett annonskonto som är svårare att hantera och ta mer tid. Vill du dessutom synas på många sökningar så är det också mer tidskrävande att hålla koll och se till att kvaliteten håller i sig. Dessutom kan det vara tidskrävande att hålla koll på Googles alls uppdateringar och nya funktioner. Genom att anställa en SEM-konsult kan du spara dig själv tid och fokusera på det som du är bäst på.

Nya infallsvinklar.

Som med allt annat arbete så kan det vara bra att ta hjälp av en person som ser på saken med nya ögon. Det är lätt hänt att man gör som man alltid gjort. En SEM-konsult kan rådgiva dig att testa nya tillvägagångssätt som kan ge bättre resultat.

Undvik vanliga misstag.

I de fall man annonserar på Google utan att ha byggt kontot rätt från start, eller när man inte har tid att hantera kontot på en löpande basis, så når inte kampanjerna sin fulla potential. Här är några vanliga misstag jag sett i annonskonton vars ägare inte haft full koll eller tid att hantera:
    • Ett ostrukturerat annonskonto. Det kan till exempel innebära att man har lagt för många sökord i samma kampanj eller i samma annonsgrupp. Det är svårt att hantera löpande och ger inte någon tydlig väg för expansion.
    • Annonserna är inte anpassade till sökorden. Det är också en konsekvens av att ha för många sökord i samma annonsgrupp. Med ett sådant upplägg så får man inte alltid en bra match mellan annons och sökord, vilket ger dig sämre kvalitetsresultat och i längden dyrare klickpriser.
    • Ingen konverteringsspårning. Hur vet du att dina investeringar är lönsamma långsiktigt? Utan att ha korrekt spårning på plats och att kontrollera konverteringar i Google Ads, så kan det hända att fel beslut tas i annonseringen och att investeringen inte är lönsam.
    • Använder inte alla funktioner och annonstillägg. Annonseringen når inte sin fulla potential.
Är du intresserad att prata om Google Ads? Kontakta mig på miranda@mirandastrand.com. Jag kan antagligen bygga upp ett annonskonto från start eller rådgiva dig i hur ditt befintliga Google Ads-konto kan nå sin fulla potential.